Новини

Учергове про землю у Плисківській ОТГ: рейдерство чи політика?

Вже кілька разів протягом останніх тижнів у ЗМІ згадувалось підприємство ТОВ “Плиски-Агро” (Борзнянський район). Мова йшла про оренду паїв, ймовірні зловживання, політику. І ось цього тижня заговорили про можливе рейдерство.

Особливого розголосу історія щодо Плисок набула після 19 лютого – тоді тут відбулись збори місцевих жителів, які здають паї агрофірмі ТОВ «Плиски-Агро». На зібранні були і виступали депутати обласної ради Сергій Пащенко та Дмитро Іванов (обидва – з ВО «Батьківщина»).

Тоді один із депутатів заявив, що його силоміць виштовхали із зали, при цьому завдавши кількох ударів. Про це на сторінці у соцмережі повідомив журналіст Руслан Старченко.

Втім, того ж дня оприлюднили відео, де видно: місцеві жителі практично одноголосно просять депутатів залишити засідання. Тож їх виводять-виштовхують із зали. На відео – з 1:27:25 – помітно, що силу до депутатів таки застосували, втім про побиття не йдеться.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=lUIuQ0tSM8M[/embedyt]

* * *

Минулого тижня керівники ТОВ “Плиски-Агро” поскаржились на ймовірне рейдерство щодо їх підприємства до обласного Антирейдерського штабу (діє при Чернігівській ОДА).

Втім на засіданні штабу, що відбулось учора, 5 березня, рейдерського захоплення ТОВ «Плиски-Агро» (Борзнянський район) нема, але може бути.

Очільники Антирейдерського штабу Сергій Сергієнко та Арсен Дідур

Керівник підприємства заявив, що його навмисне дискредитують перед пайовиками. І робить це одна з політичних сил. От тільки навіщо їй це – сам аграрій пояснити не зміг. Так само не зміг він чітко окреслити методів рейдерства, які застосовувалися до його бізнесу. Адже спілкування з пайовиками, поширення неоднозначної, на його погляд, інформації у ЗМІ — не може розцінюватися як таке.

Єдине, що справді могло насторожити, то це заяви трьох пайовиків, які наче б то не ставили свого підпису під додатковою угодою. Однак, згодом ці ж три особи таки засвідчили, що договір вони підписували.

Керівник ТОВ “Плиски-Агро”

На переконання членів Антирейдерського штабу, малим підприємствам треба бути ще більш уважними, адже на відміну від великих агрохолдингів, їх легше «проковтнути». І ця ситуація є свідченням того, що знайти шляхи до захоплення підприємства не так вже й важко.

Тож підприємцям варто ретельніше підійти до оформлення відповідних документів, у договорах з пайовиками, як то кажуть, щоб «комар носа не підточив».

Ще один аспект конфлікту — стосунки бізнесу та місцевої влади. Після створення ОТГ, за словами підприємця, товариство ніяк не може втрапити на ділову розмову до його керівництва. Змінилося ставлення і районних очільників. Причина — землі запасу, які теж є в оренді. З цим підприємцю обіцяла допомогти ОДА, принаймні вона збере всіх за одним столом перемовин.

Єдине, що в усій цій ситуації на краще, то це те, що пайовики врешті-решт отримуватимуть більшу відсоткову ставку — 9%.

* * *

Очевидно, що конфлікт глибший і з політичним присмаком. Адже на минулорічних виборах у Плисківській ОТГ перемогла Марина Вірко, яка балотувалась як самовисуванець, втім за неофіційної підтримки ВО «Батьківщина». Ця ж партія здобула 50% депутатських місць у сільській раді.


Джерело: Час Чернігівський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Плисківська,

У Плисківській ОТГ відкрили ЦНАП

Влітку 2019 року Плисківська сільська рада взяла участь у грантовому конкурсі в рамках проєкту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні» і стала фіналістом для отримання допомоги зі створення центру надання адміністративних послуг. За фінансової підтримки проекту U-LEAD сільська…

Про фірмову страву Плисківської громади

Недавно Плисковская территориальная община засветилась в проекте «Гастронаследие Украины: традиции гостеприимства и культура приготовления блюд». Дал старт проекту в прошлом году Украинский центр культурных исследований. Был объявлен отбор. Наши земляки представили фирменное блюдо общины — «бабку». На днях в режиме…

У Плисківській ОТГ ремонтують аварійний міст: як об’їхати

У селі Велика Загорівка Плисківської ОТГ на дорозі Т-25-24 Борзна-Ічня Прилуки (км 11+419) розпочато протиаварійні роботи на мосту через струмок. Збудована переправа була в 1965 році із залізобетону. Довжина мосту – 18 метрів. Міст в аварійному стані. Із 26 березня…

У Плисківській громаді запрацювала перша поліцейська станція

Минулого тижня, 18 лютого, в рамках програми «Поліцейський офіцер громади» в селі Плиски відкрили поліцейську станцію. Відтепер у населеному пункті працюватиме правоохоронець, який займатиметься вирішенням безпекових питань саме Плисківської територіальної громади. Поліцейським Плисківської громади було призначено старшого лейтенанта Володимира Архипенка….

Борзнянську районну лікарню співфінансуватимуть чотири громади

Територіальні громади колишнього Борзнянського району братимуть участь у спільному фінансуванні центральної районної лікарні. Відповідні рішення прийняли депутати Борзнянської, Височанської, Комарівської та Плисківської об’єднаних територіальних громад. Таким чином вони долучаться коштами своїх бюджетів до співфінансування видатків на утримання КНП «Борзнянська ЦРЛ»….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: