Новини

Благоустрій чи дешеві яйця? Або «хто кому кандидат на виборах Городнянського голови»

За право обійняти посаду голови Городнянської об’єднаної територіальної громади на перших виборах 24 грудня нині борються шестеро кандидатів. Двоє з них – висунуті партіями, четверо – самовисуванці. Що ж означає цей термін на практиці? Самовисування – декларація непричетності чи відкрита пропозиція співпраці? 

Андрій Богдан – чинний вже два терміни поспіль Городнянський міський голова – очевидний фаворит перших виборів у об’єднаній Городнянській громаді.

Міцні позиції Богдана у громаді на цих виборах зробили його «ласим шматочком» для багатьох партій. Хоча сам Андрій Богдан заявив, що йде самовисуванцем, про свою йому підтримку заявили, як мінімум, Партія пенсіонерів і… Радикальна партія Олега Ляшка.  Не спростовують підтримку Богдана і в «БПП Солідарність».

«Іду на вибори шляхом самовисування. На мою думку система , коли лише партія може висувати кандидата в депутати до об’єднаної громади, заполітизовує вибори а політика бере верх над здоровим глуздом. Майбутній голова в такій ситуації має бути фігурою яка об’єднує», – написав міський голова у Фейсбуці 6 грудня.

Напередодні виборів у Городні та навколишніх селах, які увійшли до Городнянської ОТГ, активізувались роботи з благоустрою. Так, за повідомленням міської ради, восени актуалізовано ремонт доріг по місту та у напрямі найближчих сіл. Так, зусиллями міської ради та служби автомобільних доріг вже проведена підсипка грунто-щебнем доріг до сіл Конотоп, Кузничі та Хотівля.

Підсипка доріг у селах Городнянської ОТГ

За ініціативи міської ради почали приводити до ладу стадіон у Городні.

Відновлення огорожі стадіону

З нагоди Дня місцевого самоврядування міський голова зустрівся з головами вуличних комітетів. А на найближчі вихідні у Городні анонсовано 1-й всеукраїнський турнір з боксу, організатором якого вказана міська рада.

Вказані заходи можна, за бажання, віднести і до адмінресурсу, а скоріше – до активного виконання чинним головою своїх обов’язків.

Більше: Інформація про всіх кандидатів на посаду голови ОТГ та депутатів міської ради

Інший – «другий» кандидат на голову Городнянської ОТГ Володимир Романчук теж йде на вибори як самовисуванець. Романчук – директор зернової компанії ТОВ «Інтерпрод».

Наразі найгучніша із активності кандидата – історія з яйцями. Дописувачі Фейсбуку помітили на минулих вихідних у Городні дивний розпродаж: городянам пропонували яйця за ціною удвічі дешевшою за магазинну. Поряд розташовувався агітаційний намет від кандидата, що могло бути сприйнято як своєрідну агітацію дешевими продуктами.

Більше: Вибори 24 грудня: на Борзнянщині та Городнянщині вже є кримінальні провадження

До речі, на Романчука вже подав заяву до Нацполіції інший кандидат на голову ОТГ – Олег Скварський – теж «самовисуванець». У своїй заяві він наголошує: «Романчук має відношення до підприємства, яке реалізувало дешеві яйця. Враховуючи різницю у ціні, Скварський робить висновок про можливий підкуп виборців».

Андрія Жадченка – висуванця від ВО «Батьківщина» – підтримують народні депутати України. Так, 30 листопада у Городні та селах ОТГ перебував нардеп Іван Кириленко, фракція ВО «Батьківщина». Він агітував за кандидата від своєї партії, принагідно розповідаючи про активність партії щодо підтримки дрібного фермерства.

Іван Кириленко на зустрічі з жителями Городні

Інші кандидати – Олександр Іваненко (самовисування), Георгій Яхимович (Національний корпус) поки особливої активності не виявляють.


Джерело: ОТГ.cn.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Вибори, Городнянська, Перші вибори 24 грудня 2017 року,

Городнянська ОТГ: є секретар, виконком, комісії

16 січня відбулась перша сесія сьомого скликання міської ради. Голова виборчої комісії Ольга Чорномаз урочисто відкрила першу сесію та оголосила присутнім результати виборів голови та депутатів. Новообрані депутати, до речі, з’явились на сесію у повному складі. Андрій Богдан отримав посвідчення і…

Результати виборів в ОТГ: кандидати від «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» перемогли у більшості регіонів України *

За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 24 грудня 2017 року, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями Партії «БПП «Солідарність» та кандидати, яких підтримувала Партія «БПП «Солідарність». Про це повідомляє…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: