Новини

Чи зловживають у Козельці адмінресурсом?

Одного з кандидатів на посаду голови Козелецької ОТГ та кандидата у раду ОТГ звинувачують  у застосуванні адміністративного ресурсу.

Відповідну заяву у Фейсбук оприлюднив Богдан Бондаренко.

Йдеться про святковий захід 21 квітня, коли голова районної ради Олена Дмитренко (кандидат на посаду голови ОТГ) та голова Козелецької РДА Володимир Швед (кандидат у депутати ОТТ по округу №13) урочисто подарували Козелецькій ЗОШ І-ІІІ №3 ключі від нового шкільного автобуса.

«До обов’язків хоч голови районної ради, хоч голови райдержадміністрації не належить купівля та передача школі придбаного за бюджетні кошти шкільного автобусу.. Тобто єдина мета такої «передачі автобусу» із врученням ключів директору школи – це агітація серед виборців Козелецької ОТГ шляхом висвітлення «досягнень» кандидатів, які займають посади в органах влади і місцевого самоврядування», – пише Богдан Бондаренко.

Автор допису вважає, що є всі ознаки порушення закону – а саме частини 3 статті 160 КК України: “здійснення передвиборної агітації шляхом надання підприємствам, установам, безоплатно товарів”.

Більш того, за документами, закупівлю автобусу проводив відділ освіти Козелецької РДА. У нього ж на балансі і перебуватиме транспортний засіб. Тобто місцева влада напряму відношення до події не має.

Той самий шкільний автобус

Втім у коментарях Фейсбук-дописувачі розходяться у думках. Одні погоджуються, що все описан вище  – класичний випадок адміністративного ресурсу. Інші заперечують, аргументуючи, що згадані особи – посадовці. І діяли у межах закону, передавши навчальному закладу автобус, придбаний за кошти платників податків. Що робили багато разів до цього, адже це фактично їх прямий обов’язок сприяти покращення охопленню школярів підвозом до школи.

Більше: Вино, підкуп – звичайні виборчі перегони…

Як відомо, на виборах у Козелецькій ОТГ йде непросте політичне протистояння. З’являються повідомлення про підкуп виборців, кандидати наввипередки звинувачують одне одного у нечесній агітації. На посаду голови ОТГ балотуються особи з однаковими прізвищами (очевидно, застосовано технологію двійників).

Більше: Дебати у Козельці


Джерело: ОТГ.cn.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Вибори, Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: