Новини

У Городнянській ОТГ повноцінно запрацював ЦНАП

ТУТ НАДАЮТЬ БЛИЗЬКО 175 РІЗНИХ ВИДІВ ПОСЛУГЦНАП або Центр надання адміністративних послуг – для багатьох це досі незнайома абревіатура. Але чимало мешканців громади вже скористалися послугами Центру адмінпослуг, який був відкритий Городнянською міською радою 1 січня нинішнього року. За підтримки програми «U-LEADз Європою» ЦНАП забезпечений комп’ютерною технікою, програмним забезпеченням, офісним обладнанням, меблями.

По суті, це великий офіс, де можна отримати більшість найнеобхідніших послуг—на сьогоднішній день їх у переліку затверджено 175. Серед таких— реєстрація місця проживання, реєстрація бізнесу чи нерухомості, земельні питання, місцеві послуги, соціальні послуги тощо. У цьому фронт-офісі, де обробляють та працюють з документами, працюють три адміністратори та начальниця відділу. Ще чотири адміністратори працюватимуть віддалено в Невклі, Поліссі, Смичині, Кузничах.

За якими адміністративними послугами найчастіше звертаються городнянці до Центру, розповіла його начальник Олена КОВАЛЬ:

—Людина звертається до нас з повним переліком документів, адміністратор приймає їх і призначає приблизну дату, коли прийти за готовими документами. Якщо людина не знає, які папери їй необхідні для отримання тієї чи іншої довідки або інформації, вона може знайти їх перелік у інформаційній картці, яка знаходиться на рецепції, або проконсультуватись з адміністратором. Якщо особі необхідна довідка про склад сім’ї, ми її видаємо одразу, — пояснює Олена Миколаївна. — Але коли громадянин звертається за послугою, де необхідне рішення колегіального органу, то ми дивимося на найближчу дату засідання й призначаємо дату, коли матимемо результат на руках. Прийом однієї людини триває від 10 до 30 хвилин. Громадянин сам обирає, яким саме способом він хоче отримати результат– в електронному вигляді, в телефонному режимі або листом.

Центр надання адміністративних послуг надає як платні, так і безкоштовні послуги. Вартість цих послуг встановлена й регулюється законодавчими актами. Місцеві та соціальні послуги є безкоштовними. До місцевих послуг відносяться присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна, внесення змін до свідоцтва про право власності на державне приватизоване житло,видача довідки про фактичне місце проживання, видача довідки про те, що дитина знаходиться на утриманні одного з батьків або опікуна та інші.

Повний перелік послуг можна перечитати на сайті міської ради. До платних послуг відносяться реєстрація місця проживання чи витяг з геокадастру, реєстрація речових прав та інші. Виручені кошти за платні послуги надходять у місцевий бюджет. Оплату можна здійснити на місці, адже тут наявний термінал зі спеціалістом, який допоможе з оплатою.

—Щоденно до нас звертаються люди, — розповідає Олена Миколаївна. — У день ми надаємо близько 60 послуг, і це не враховуючи консультації. Хоч навантаження й велике, але працювати нам зручно, бо для цього створені всі умови. Зараз ми переходимо на автоматизований обмін даними між адміністраторами та суб’єктами надання адміністративних послуг, коли не потрібно бігати з кабінету в кабінет, щоб підписати документ, а все це робиться за допомогою електронної пошти. Метою створення ЦНАПів була протидія бюрократії та зручність для відвідувачів. Адже їм не потрібно оббивати пороги кабінетів. Перевагою нашого Центру є те, що усі спеціалісти міської ради, соціального захисту та Пенсійного фонду знаходяться поруч. У разі потреби відвідувач на місці може вирішити проблемні чи незрозумілі питання.

Звернутися до ЦНАПу можна з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00 години, а в середу— навіть з 08.00 до 20.00 години. Також в суботу з 08.00 до 17. 00 години(з перервою на обід з 13.00 до 14.00 години) тут можна отримати послуги з реєстрації місця проживання.

Джерело: Новини Городнянщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Городнянська,

У Городнянській громаді  стартував проєкт з підтримки осіб похилого віку

Городнянська територіальна громада – єдина громада в Україні, що має кордон з двома країнами-агресорами одночасно – росією та білоруссю. Через обстріли та провокації її територія віднесена до зони бойових дій. Все це ускладнює підготовку до зими та створює прямі загрози…

Жителька Городнянщини культивує малинове дерево

Людмила Борисовець щиро закохана у садівництво. Вирощує різні диковинки, але от хитромудре сплетіння з ліан довжиною по 3 метри, на якому висіли ще зелені крупні ягоди малини – побачиш далеко не скрізь. Як це все виглядає в реальності – показав…

Маршрутки на Ріпки та Городню: розклад та ціна

У Чернігівському районі починає курсувати пасажирський автотранспорт. Автобуси їздять туди, де відсутні проблеми із дорожньою інфраструктурою та розмінуванням. Або туди, де вдновлено проїзд зруйнованими мостами. Приміром, на сьогодні можна доїхати у до таких населених пунктів: Ріпки, Михайло-Коцюбинське, Роїще, Кувечичі, Бурівка,…

У селі Городнянської ОТГ ще один ігровий майданчик

У Пекурівці, що у Городнянській громаді, для дітей встановили ще один ігровий майданчик. Тепер їх два, один у центрі села, інший по вул. Центральній. На додачу до відреставрованих гойдалки та каруселі відділ ЖКГ міської ради передав гірку. Комплекс для розваг…

У громаді чекають, коли запрацює обіцяна амбулаторія

У 2018 році в рамках проєкту реформи сільської медицини в Хоробичах розпочали будівництво амбулаторії сімейної медицини. Спочатку картина виглядала досить обнадійливо. Але потім справа ніби «зависла на мертвій точці». Вже минуло два роки, а в приміщенні, яке починало так стрімко…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: