Новини

Корюківська ОТГ розширює межі: приєднує три села

Вчора, 18 жовтня, депутати Корюківської міської ради на черговій сесії розглянули пропозиції Олександрівської, Савинківської та Домашлинської сільських рад та надали згоду на добровільне приєднання цих населених пунктів до Корюківської ОТГ.

«На території нашого району діє дві громади: Холминська, яка сформована повністю, і Корюківська. Згідно Перспективного плану, до Корюківки мають доєднатися решта сіл, які не увійшли до Холминської громади і ще не об’єднані. Серед них Олександрівка, Савинки та Домашлин», – каже голова Корюківської громади Ратан Ахмедов.

За словами консультанта з бюджетних питань Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Миколи Силенка, це лише початок процедури.

«Тепер міська рада спільно з бажаючими доєднатися сільськими радами мають напрацювати проект рішення про добровільне приєднання до ОТГ. Цей проект мають попередньо схвалити сесії міської і сільських рад. Наступний крок – отримання висновку Чернігівської ОДА  щодо відповідності проекту Конституції та законам України. І вже після висновку ОДА мають відбутись фінальні сесії міської і сільських рад, де буде прийнято остаточні рішення про приєднання до ОТГ», – сказав експерт.

Як відомо, Корюківська ОТГ була створена у 2016 році, об’єднавши 9 рад, а це 40 населених пунктів та більше 17 тисяч людей.

Джерело: Офіс реформ при Чернігівському відділені Асоціації міст України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: