Новини

Куди спрямує додаткову субвенцію Борзнянська ОТГ

Купити автогрейдер і бульдозер, зробити капітальний ремонт ділянок доріг, побудувати артезіанську свердловину. На це та інше планує спрямувати додаткову субвенцію Борзнянська ОТГ.

«Більше 9 мільйонів гривень виділили нам додаткової субвенції на соціальний розвиток, – розказує голова громади Анатолій Койда. – За ці кошти ми хочемо купити автогрейдер, це 3 мільйони. Також бульдозер за 1,7 млн грн, громада розширяється, то буде взимку допомагати сніг чистити, і на звалище така техніка треба. Далі, капітальний ремонт доріг хочемо зробити, зокрема на вулицях Куліша (дві черги) і Київській. Крім того, 950 тисяч піде на під’їзну дорогу до сміттєзвалища. У селі Кинашівка плануємо побудувати артсвердловину, що 1,1 мільйона гривень коштує. Отакі, в принципі, хочемо зробити роботи».

За тісну співпрацю і підтримку Анатолій Койда подякував Асоціації міст України та особисто Виконавчому директору Олександру Слобожану.

Нагадаємо, 10 липня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено.

Серед громад, яким спрямували додаткову фінансову підтримку, місто Борзна. Розмір субвенції складає 9104,146 тис. грн.

Джерело: Офіс реформ при Чернігівському відділенні Асоціації міст України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Борзнянська,

Новий шкільний автобус для Борзнянської ОТГ

23 листопада з робочим візитом Борзнянську територіальну громаду відвідали народний депутат України Анатолій Гунько та заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Іванов. Спільно із міським головою Ларисою Осадчук вони урочисто передали новий шкільний автобус марки «Еталон» для Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст….

У Борзні та Носівці відремонтують стадіони

Восени цього року у Носівській та Борзнянській громадах мають завершитися капітальні ремонти одразу двох спортивних об’єктів Президентської програми «Велике будівництво». Це 400-метровий легкоатлетичний стадіон дитячо-юнацької спортивної школи у Носівці та стадіон «Колос» у Борзні. Хід виконання робіт на обох об’єктах…

У Борзнянській ОТГ опікуються багатодітними родинами

Днями міський голова Борзни Лариса Осадчук привітала багатодітні родини Борзнянської територіальної громади з нагоди свята – Дня родини. Згідно статистики на сьогоднішній день в громаді проживає 143 багатодітні родини, в яких виховується 475 дітей, з них: 113 родин виховують 3…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Борзнянська ОТГ: ремонтувати дороги допомагає місцевий бізнес

Керівництво та жителі Борзнянської ОТГ дякують місцевим підприємцям за допомогу у навеленні ладу у населених пунктах громади. У Ядутинському старостинському окрузі директор фермерського господарства «Колосиста нива» Юрій Петренко за власний кошт здійснив ямковий ремонт центральної вулиці села Ядути. Крім того,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: