Новини

Менська та Сновська громади працюють над посиленням потенціалу освітніх мереж

Експерти Центру «Доброчин» продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Менській та Сновській об’єднаних громадах задля забезпечення освіти належної якості. 18 січня 2019 року експерти провели 2 зустрічі в пілотних громадах.

В Менській громаді робоча група вже обговорювала деталі Плану реформування освітньої мережі, базуючись на попередньому аналізі існуючої освітньої мережі та враховуючи напрацьовані критерії якості освіти.

Тільки завдяки реформи освітньої мережі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям громади. Тому важливо розробити стратегічний план розвитку освітньої мережі, із чітким прорахунком спроможності громади її утримувати у майбутньому.

Учасники зустрічі погодилися, що потрібно робити спільні перші кроки для нарощування потенціалу освітнього простору всієї громади, брати спільну відповідальність та впроваджувати плани в життя.

Інформаційна зустріч «Як забезпечити повноцінну освіту усім дітям громади?» пройшла в місті Сновськ. Цього разу учасниками зустрічі стала керівна ланка освітніх закладів громади.

Розмова була доволі важка. Директора навчальних закладів не вважали, що потрібні якісь зміни і від реформи очікували лише збільшення власних повноважень. У ході дискусії вони починали самі розуміти, що значні права не даються просто так. Потрібно все рахувати і бути господарем, а не споживачем. А головне враховувати перспективи розвитку і власного закладу. І громади в цілому. А вони, що стосується освітянської галузі, не такі вже і радужні.

Демографічна ситуація невгамовно вказує, що кількість учнів не буде зростати, а навпаки погрожує значно зменшитися. Матеріально-технічна база застаріла і не може у всіх існуючих закладах задовольняти значно підвищені стандарти освіти. Директора шкіл погодилися, що на часі укріплення шкіл і створення філій, позбавлення баласту старих приміщень у зв’язку з значним зменшенням наповнюваності класів.

Довідково. Метою проекту «Управління конфліктом в громадах для якісних змін», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є діалог і залучення громадян до участі в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.

В діяльності частково використовувалась методологія, розроблена в рамках шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні”.

Джерело: Центр “Доброчин”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Менська,

Музичний фестиваль світла та розвитку LuMena. ФОТО

Насиченою святковою програмою на міському пляжі порадували жителей Менської ОТГ і гостей організатори свята. Було де порозважатися дітлахам, порадувала любителів прекрасного виставка оригінальних виробів місцевих майстрів, спортсменів – різноманітні змагання, меломанів – виступи рок-гуртів. Для усіх гостей свята, безперечно, сюрпризами…

Індустріальний парк «Менський» досі не створено

Ще у 2018 році почали створювати індустріальний парк у Мені. Втім досі він існує лише на папері. Наразі міською радою розроблено і затвердження оновлений Генеральний план міста із зонуванням території, виготовлено детальний план території, розпочато процедуру з розробки оцінки впливу…

У Мені будуть підвищені пішохідні переходи і світлофори

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Менської міської ради, котре відбулося 13 липня, ухвалили рішення ініціювати облаштування підвищених пішохідних переходів по вулиці Чернігівський шлях (біля будівлі колишнього універмагу) та на розі вулиць Героїв АТО та Сіверський шлях (біля будівлі ПриватБанку) в…

Інтернет-субвенція для Менської громади: соціальний ефект та рівні можливості

Менська міська територіальна громада отримає швидкісний інтернет у 9 населених пунктах. Про це розповідає секретар Менської міської ради від партії «Слуга Народу» Юрій Стальниченко. Коли Міністерство цифрової трансформації ініціювало збір пропозицій у межах проєкту «Інтернет-субвенція» для під’єднання населених пунктів та…

У Менській ОТГ хочуть закрити селищну лікарню. Жителі проти

У селищному будинку культури Макошиного відбулися загальні збори. Загалом 235 макошинців зібралися на заклик ініціативної групи активістів заради вирішення проблем, які останнім часом турбують двотисячне містечко. Чому лікарню планують закрити Чи не найбуремнішим було обговорення першого питання порядку денного. Саме…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: