Новини

Як голова ОТГ перед громадою звітував

На відкритій зустрічі з громадськістю, яка відбулась 12 січня в міському будинку культури, Корюківський міський голова Ратан Ахмедов підбив підсумки роботи ОТГ за рік.

У вигляді презентації Ратан Ахмедов представив до уваги присутніх результати роботи по всіх сферах діяльності громади. Зокрема, зазначив, що роботу громади забезпечують 31 службовець, 8 старост сіл та 8 діловодів. Депутатський корпус складається з 26 депутатів. Територія ОТГ, площею 600 км2, охоплює 40 населених пунктів з населенням близько 17,5 тис.чол.

Ратан Ахметов

Міський голова доповів про бюджет громади: левову частку дохідної частини бюджету становить ПДФО (38%) та трансферти (38%). Основна частина видатків (51%) була спрямована на галузь освіти, 16% – на медицину; решта – на соціальний захист, будівництво та регіональний розвиток, ремонт доріг, комунальне господарство, культуру.

Значна увага приділяється медичній галузі, у зв’язку з чим з бюджету ОТГ протягом 2018 року виділялись кошти на заробітну плату медичним працівникам, закупівлю медикаментів, продуктів харчування, ремонти та придбання меблів і обладнання.

Також міська рада продовжує будівництво вуличного освітлення населених пунктів громади. Так, у минулому році освітлено ще 2 населені пункти, і робота в даному напрямку триває. Оновлюється комунальна техніка, що сприяє підвищенню ефективності роботи комунальної сфери.

З метою підвищення безпеки минулого року встановлено 4 камери відеоспостереження, забезпечено повноцінну роботу муніципальної пожежної охорони, побудовано 4 пожежних гідранти, облаштовуються кімнати дільничних поліцейських.

Не менш важливими для громади є питання розвитку спортивної інфраструктури. За підтримки держави у минулому році з’явилося 2 майданчики для міні-футболу на території міських шкіл. Ще один такий майданчик планується збудувати цього року на території ЗОШ №4, де вже діє та користується попитом багатофункціональний спортивний майданчик з поліуретановим покриттям.

Стосовно дорожньої інфраструктури – здійснювався капітальний ремонт дорожнього покриття міських вулиць Вокзальної та Передзаводської. Спільно з Дорожнім фондом відремонтовано 2 ділянки центральної вулиці Шевченка. Також відремонтовано тротуари по центральній вулиці та збудовано паркувальні кишені.

Покращився минулого року благоустрій громади: облаштовано вуличні тренажери по вул.Бульварній; подвоєно кількість квіткових насаджень по вул.Шевченка; розчищено притоку річки Бреч; зариблено міський ставок.

Пріоритетним питанням залишається забезпечення жителів громади якісною питною водою. З цією метою за кошти державного та міського бюджетів у м.Корюківка збудована свердловина, глибиною 400 м, та водогони в місті і с.Сядрине, запущено автоматичну систему керування водогоном у с.Наумівка.

На етапі реалізації наразі перебувають 2 масштабні проекти, розпочаті у 2018 році: створення нового освітнього простору на базі міської опорної ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та будівництво сільської амбулаторії монопрактики в с.Наумівка.

В рамках реалізації проекту Нової української школи придбано обладнання та меблі для 1-х класів загальноосвітніх навчальних закладів громади, створено спеціалізовані навчальні класи для ЗОШ №1 (географія, біологія), розпочато впровадження курсів робототехніки. Також придбано спеціалізований шкільний автобус, який полегшить пересування дітей з особливими фізичними потребами.

У громаді налагоджена робота у напрямку релігії, молодіжної політики, участі громадськості у процесі прийняття управлінських рішень. «Співпраця з громадськістю сприяє ефективнішій роботі громади в цілому, допомагає визначити пріоритети та залучати жителів до активного громадського життя», – зауважив міський голова. Так, у місті активно діють: молодіжна рада, КММГО «Альтернатива», створено Раду релігійних громад та запроваджено Бюджет участі.

Ратан Ахмедов окреслив основні події, що так чи інакше вплинули на життя громади. Серед них – відзначення на державному рівні 75-х роковин Корюківської трагедії, отримання місцевими рятувальниками нового пожежно-рятувального автомобіля, прийняття Концепції розвитку велосипедної інфраструктури громади, візити делегацій інших областей країни для обміну досвідом, створення Центру надання соціальних послуг; реалізація пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за 24 години» та ін.

Після презентації звіту громадяни отримували відповіді на поставлені запитання, звертались з проханнями і пропозиціями.

На завершення зустрічі міський голова подякував усім, хто долучається до розвитку громади, небайдужій та активній молоді; платникам податків; народним депутатам України, які також роблять вагомий внесок у розвиток Корюківської ОТГ; обласній та районній владі, депутатському корпусу і виконкому міської ради; захисникам України, громадським активістам і волонтерам; релігійним громадам; працівникам бюджетної і комунальної сфери за сумлінну працю та активну громадську позицію.

Джерело: сайт Корюківської ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: