Новини

У Евминці шостий рік ділять посаду сільського голови

Газета “Чернігівщина” неодноразово писала про непорозуміння й чвари навколо головної посади у селі Євминка. Тривають вони вже понад шість років.

За цей час сторони конфлікту пройшли всі судові інстанції. Та це ще не кінець, запевняють у сільраді. Чим же так вабить посада голови у віддаленому селі Козелеччини? Відповідь на це запитання зрозуміла.

Євминка – це не лише чудове розташуання, а й сприятливі умови для проживання: 40 кілометрів до Києва, з одного боку могутній ліс, а з іншого – мальовнича Десна. Недарма цей населений пункт так облюбували дачники, їх тут більше, ніж самих мешканців…

Та доки звичайні люди насолоджуються комфортним місцем проживання, пани продовжують чубитися.

Осінь 2012-го року видалася найзапеклішою: саме тоді частина депутатів, зібравшись у приміщенні школи, проголосувала за припинення повноважень сільського голови Григорія Шуриги.

Сам колишній голова вважає це свавіллям і беззаконням, тому міцно тримався за крісло, кажуть, навіть певний час підживав у приміщенні сільської ради. Зі слів Григорія Степановича, на позачерговому голосуванні вирішальним, дев’ятим, був голос секретаря сільради, яка уже не була депутатом, бо звільнилася за власним бажанням. Але, якщо навіть дев’ять, то рішення все одно не прийнято, запевняє колишній голова. Закон чітко говорить, що для ухвалення рішення потрібно не менше двох третин голосів ради. А від 14 депутатів, мовляв, дві третини – це… 9,3 депутата. Тож обурений керманич звернувся до Феміди, аби довести, що «зняли» його незаконно.

За ці шість років сторони конфлікту обійшли Козелецький районний суд, Апеляційний суду Чернігові, Вищий спеціалізований, який знову по-вернув справу до першої інстанції. Врешті-решт, Козелецький районний суд через нестачу суддів передає справу до Бобровицького, який виносить ухвалу на користь Григорія Шуриги.

Та за ці роки в Євминці вже встигли відбутися чергові місцеві вибори, де долю села довірили молодому очільнику Юрію Рогозі. Він, до речі, виконував обов’язки Євминського сільського голови два роки поспіль до народного голосу-вання, доки тривали судові баталії.

«Взагалі все почалося з того, що колишнього голову Григорія Шуригу притягнули до адміністративної відповідальності за корупційні діяння. Це й було першопричиною, аби зняти його з посади за рішенням ініціативної групи депутатів, – запевняє Юрій Вікторович. – Потім закрутилося-завертілося, і кожен по-своєму почав рахувати голоси. На останньому засіданні Бобровицький районний суд по-становив: позовні вимоги Шуриги задовольнити частково. Визнати протиправним та скасувати рі¬шення позачергової сесії Євминської сільради від 6 жовтня 2012 року (саме тоді депутати голосували, аби Григорій Шурига припинив повноваження, – Авт.), В задоволенні решти позовних вимог – відмовити. Це рішення набрало законної сили, і тепер колишній чиновник подає чергову позовну заяву, аби сільська рада як відповідач повернула йому заробітну плату за три роки з урахуванням інфляції та 3% річних і відшкодувала моральну шкоду у розмірі п’яти тисяч гривень. Ми оскаржуватимемо це у суді».

У сільській раді зізнаються, що на судову тяганину вже витратили понад 120 тисяч гривень. І зважаючи на обставини, що складаються, доведеться нести витрати й надалі. А це все бюджетні кошти…

Григорій Шурига зі свого боку налаштований рішуче й запевняє, що ладен встановлювати свою справедливість скільки доведеться, мовляв, діє він лише згідно з буквою закону.

Чим же закінчиться нова балада в Євминці – триматимемо руку на пульсі. А в селі тим часом люди зізнаються, що вже втомилися від цих затяжних чвар.

Мовляв, то крісло не можуть поділити, то портфелі, то місця біля годівниці… Якби так про благоустрій села дбали…


Джерело: газета “Чернігівщина”, Сніжана БОЖОК

 

Останні новини за категоріям(и): Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: