Новини

Козелець стає безпечнішим: на мережі водогону встановлюються пожежні гідранти

Спеціалісти комунального підприємства «Козелецьводоканал» продовжують встановлювати на водопровідній мережі селища Козелець пожежні гідранти. Про це повідомив керівник комунального підприємства Руслан Сочивець.

– Цього року було закуплено 10 гідрантів, – розповів Руслан Олександрович. – По селищу нашим підприємством вже було під’єднано 4 з них. Решту – 6 – плануємо встановити найближчим часом.

За словами керівника водоканалу, попередні гідранти встановлювалися ще під час прокладання водогону – це понад 50 років тому. Тож тепер вони потребують заміни, адже значна частина їх відпрацювала свій ресурс.

На важливості справної мережі пожежних гідрантів наголошує і начальник Козелецького РВ УДСНС України у Чернігівській області Сергій Хоменко.

– Як свідчить практика, для гасіння пожежі запасу води одного автомобіля не вистачає, – зазначив він. – Від наявної кількості джерел водопостачання у населеному пункті, а також від їхньої справності залежить оперативне реагування на пожежі чи інші надзвичайні ситуації. При несправному водопостачанні доводиться забезпечувати підвіз води з інших джерел, а це – витрачання часу, за який пожежа набуває великих обсягів та призводить до значних матеріальних збитків, а може, й людських жертв.

– Питання стану протипожежної безпеки як організацій, так і в цілому населених пунктів стоїть на постійному контролі Козелецької селищної ради, – зауважила селищний голова Олена Дмитренко. – Адже життя та здоров’я людей – то найцінніша річ.


Джерело: сайт Козелецької ОТГ

Останні новини за категоріям(и): Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: