Новини

Голова Куликівської ОТГ: до кінця року громада купить спецтехніку

До створеної у 2017 році Куликівської об’єднаної територіальної громади увійшли 16 сільрад району — всі, крім Смолянської, яка захотіла в Олишівську ОТГ. Фактично громада працює трохи більш ніж півроку — від минулорічних жовтневих виборів.

Голова Куликівської ОТГ Наталія Халімон (до обрання на цю посаду вона 2 роки очолювала Куликівську районну раду) вважає, що громаді треба навчитися заробляти:

— Комунальне підприємство «Виробниче управління житлово-комунального господарства» до створення ОТГ було вузькопрофільним: займалося лише водозабезпеченням, водовідведенням і вивезенням сміття. Воно постійно збиткове. Водогінні мережі й каналізація в селищі у жахливому стані, бо дуже старі. Втрати води величезні. Тарифи невисокі, втім ми розуміємо: суттєво піднімати їх не можна, адже статки в людей і так невеликі, та й це не покриє збитків.

Тож із самого початку створення громади ми почали думати над тим, як підприємство зробити самодостатнім, а в ідеалі — ще й прибутковим. На сесії внесли зміни до його статуту. Замінили керівника — два місяці тому КП очолив енергійний Микола Зубок. Як уже було сказано, “ВУЖКГ” запустило виготовлення автобусних зупинок. Далі планує виробляти (вже є макет) контейнери для ПЕТ-пляшки — для роздільного збору сміття. Для початку контейнери встановимо в Куликівці, де є багато-поверхівки, й поступово при-вчатимемо людей сортувати сміття.

У нас велика громада — 23 населених пункти, 16 тисяч населення. Зрозуміло, що потрібна власна техніка, бо зараз ми багато в яких питаннях залежимо від інвесторів. Ми виграли проект Державного фонду регіонального розвитку на придбання комунальної техніки. До кінця року кошти мають надійти, і ми купимо автомобіль-сміттєвоз із маніпулятором (МАЗ), екскаватор-навантажувач, колічний трактор з причепом, каток для укладання асфальту, мікроавтобус.

Каток украй потрібен, адже дороги в жахливому стані (це проблема не лише нашої громади, а й усі- I єї країни). За наявності ко штів і власного катка ми і зможемо купувати асфальт і силами того ж «ВУЖКГ» робити ямковий ремонт.

Необхідний транспорт для підвезення людей (творчих колективів на фестивалі, дітей на екскурсії тощо), також його можна здавати в оренду й заробляти гроші.

Із 1 січня цього року в усіх селах громади, які були центрами сільрад, ми ввели посади робітників із благоустрою. В їхні обов’язки входить підтримувати порядок: підкошувати траву, вирубувати зарості, допомагати у вивезенні сміття – раз на місяць сміття вивозиться з усіх сіл (це також важливе нововведення, адже, приміром, у Салтико вій Дівиці місцеве сміттєзвалище давно переповнене). Є населені пункти, де, наприклад, кладовище в такому стані, що одна людина там нічого не вдіє. Тому за потреби усі 16 робітників із благоустрою зможуть сісти в мікроавтобус, поїхати й суттєво попрацювати.

Про інші ініціативи, перемоги та проблеми Куликівської ОТГ ми розкажемо у наступних номерах.


Джерело: Ковальова Аліна, газета ГАРТ від 12 липня 2018 року

Останні новини за категоріям(и): Куликівська,

Уряд визнав 4 громади Чернігівщини зоною бойових дій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації. Станом на 29 червня (останнє оновлення) у Чернігівській області також внесли до цього переліку кілька населених…

До березня 2022 року у Куликівській громаді відкриють бібліотечний коворкінг

У березні 2022 року в Куликівській громаді планують відкрити бібліотечний коворкінг в якому будуть працювати із молоддю та підприємцями початківцями. Про це сьогодні розповіла Юлія Постернак, Куликівський селищний голова на пресконференції. «Вже в березні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи…

Сесія Куликівської ОТГ: кошти на оплату праці, школи та новий депутат

23 липня  відбулася одинадцята сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено тридцять вісім питань. Обговорення проєктів рішень відбувалося на спільному…

Куликівська ОТГ створить коворкніг на грантові кошти

Куликівська селищна рада отримає від Програми «U-LEAD з Європою» підтримку у реалізації проєкту з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці. На отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. Бюджет…

Депутати розбирались із ситуацією щодо закриття школи у Куликівській громаді

Як ми вже повідомляли, Чернігівська районна рада за ініціативою депутатки від «Слуги Народу» Світлани Личак створила робочу групу для детального вивчення ситуації щодо закриття школи у селі Дроздівка Куликівської селищної ради. Минулого тижня члени робочої групи виїхали у громаду щоб…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: