Новини

Чому скорочують працівників шкіл у Козелецькому районі

Зовсім недавно відкрилися двері шкіл Козелеччини, щоб прийняти своїх учнів, а шкільних працівників уже засмучують поганими новинами. В новому навчальному році частину їх мають скоротити.

Щойно ці новини розлетілися Козелецькою громадою, як на виконуючих обов’язки старост одразу ж посипалися звинувачення, мовляв, це вони і керівництво селищної ради в цьому винні.

– До мене почали приходити односельці й скаржитись, що через об’єднання в громаду тепер постраждають наші люди, – розповідає Валерій Ус, в.о. старости Ставищанського старостинського округу. – Така ж ситуація і в інших старостинських округах. Колеги розповідали. Ми почали докопуватись: звідки ж ноги ростуть? З’ясувалося, що відділ освіти Козелецької районної державної адміністрації видав наказ, в якому чорним по білому написано, що скорочення відбувається через утворення ОТГ. Уявіть наше здивування таким формулюванням!

Із запитаннями щодо роз’яснень до цього наказу ми звернулися до начальника відділу освіти Козелецької райдержадміністрації Володимира Ткаченка.

– У нас дійсно вийшов наказ «Про внесення змін до штатних розписів» від 11 вересня 2017 року. – пояснює Володимир Васильович. – Дійсно, в наказі йдеться: «У зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад на території району». Але у тому ж реченні далі також сказано й інше: «скорочення шкільної мережі, зменшення контингенту учнів у закладах освіти та у зв’язку зі створенням освітніх округів».

Тому я маю пояснити, що саме той рядок – про ОТГ – стосувався методичного кабінету нашого відділу освіти, адже кількість працівників методкабінету якраз і залежить від кількості учнів . А, як вам відомо, кількість учнів району значно скоротилася через утворення Деснянської, Кіптівської та Остерської громад, які вже мають власні відділи освіти й, відповідно, мають право створювати власні методичні кабінети при цих відділах. Козелецька громада і її школи поки що знаходяться під нашою опікою. Але це теж тимчасово, поки вони не створять свій відділ освіти. Як я розумію, це стане можливим після нового року. Тому зараз ми скоротили 5 працівників – бібліотекаря, методиста із дошкільної освіти, методиста із початкової освіти, вчителя-логопеда, завідувача психолого-медико-педагогічною комісією. Здебільшого це люди, які повиходили на пенсію.

Що ж стосується обслуговуючого персоналу школи – тут трішечки інша ситуація. Ми маємо скоротити цих працівників у зв’язку зі змінам в штатних розписах, а саме їхньою оптимізацією. Громади до цього ніякого стосунку не мають.

Підсумовуючи сказане,повторю: через утворення громад нам довелося скоротити працівників методичного кабінету, а через зменшення учнів на території району ми змушені скоротити обслуговуючий персонал шкіл – це прибиральниці, водії, кочегари тощо.

Виходить, керівництво Козелецької громади зараз ніяк не може вплинути на ситуацію в школах. А Деснянська, Кіптівська і Остерська – вже самі керують кадрами в своїх навчальних закладах. Тому нинішній відділ освіти Козелецької РДА – це поки що єдиний владний орган, відповідальний за скорочення персоналу шкіл. Але із входженням усіх сільських рад району до обраних ними громад важелі впливу перейдуть до відділів освіти у громадах. І тоді Козелецький районний відділ освіти перестане існувати як такий.


Джерело: сайт Козелецької ОТГ

Останні новини за категоріям(и): Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: