Новини

Корюківська ОТГ: європейські стандарти вдарять по шкільній тепловтраті

У Корюківській громаді зважили всі «за» та «за» і вирішили, що треба братися за енергомодернізацію державних приміщень. Робота триває у всіх освітніх закладах, але зараз мова йтиме про інноваційний проект модернізації школи № 1.

— У цій школі матеріальна база та кадровий потенціал, напевно, один із найкращих на півночі. Це й за результатами ЗНО, і за результатами олімпіад. Але база самої школи застаріла. Було розроблено масштабний проект з енергозбереження школи, який розділено на частинки. Термосанація приміщення обійдеться десь у 15 млн гривень, — розповідає голова Корюківської громади Ратан Ахмедов.

Підійшовши до школи, в око одразу впадає відлив, який руйнує стіну будівлі. За словами Ахмедова, він пошкоджений уже декілька років, а його реконструкція вартує всього 45 тисяч гривень. Найцікавіше, що гроші на це були, але процес чомусь не запускався.

Пошкоджений відлив

Дивуючись принципам старого підходу до роботи, новообраний голова громади заговорив про те, що проблеми потрібно вирішувати швидко та якісно. Саме тому сьогодні громада подається на усі можливі конкурси та намагається брати участь у міжнародних проектах, які б могли залучити кошти, але виграти справді самодостатній громаді важко.

Більше: У Корюківській громаді «Ефект 3200» не спрацював

В середньому в одному класі школи №1 навчається 30 учнів. Загалом відвідує заклад понад 700 дітей. Навчаються як місцеві школярі, так і діти з десяти навколишніх сіл. Однак, теплозахисні характеристики більшості будівель навчального закладу не відповідають вимогам сьогодення. Температурний режим нестабільний. Тепловтрати відбуваються через стіни, вікна, підвал, дах, вентиляцію.

Інноваційна спрямованість проекту енергомодернізації школи полягає в застосуванні європейських стандартів. Під час робіт будуть використані новітні технології, високоякісні та довговічні та енергозберігаючі будівельні матеріали.

Згідно з проектом, енергоефективна реновація (реконструкція) школи поділена на такі етапи:
• перша черга — заміна вікон на енергозберігаючі;
• друга черга — заміна покрівлі;
• третя черга — утеплення фасадів та горища.

За ймовірної підтримки районної влади (а, можливо, й центральної) за 5–6 років будівлю школи ми повністю термомодернізуємо. Ми маємо рухатися маленькими кроками, адже якщо чекати, поки хтось нам одразу дасть 100 тисяч доларів — немає сенсу, — наостанок додав голова громади Ратан Азхмедов.


Джерело: ОТГ.cn.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: