Новини

Перший скейт-майданчик на Чернігівщині з’явився у… Корюківській громаді

Рух екстремалів на Чернігівщині лише збільшується, а от кількість майданчиків — ні. Точніше, їх раніше взагалі ніде не було, тож хлопці тренувалися на парапетах та в лісах. Але нещодавно в Корюківці з’явився перший в області аматорський майданчик.

Звісно, що приймати обласні чи то всеукраїнські змагання він не зможе, але вже сьогодні туди приїздять покататися навіть хлопці з Чернігова.

Голова громади Ратан Ахмедов, жартуючи, говорить, що майданчик наробив галасу через те, що спорядження доволі коштовне, тож батькам місцевих екстремалів це не дуже до снаги. Позаяк, будь-який спортивний майданчик — гарна альтернатива алкогольним вечіркам.

Майданчик з’явився на території центру дитячої та юнацької творчості. Розмір споруди 15 на 30 метрів. Він не мобільний, тож переносити архітектурні форми можливості немає.
Вже зараз там збирається стільки школярів, що їм бракує місця, тож керівництво громади обіцяє, що у найближчій перспективі майданчик буде розширюватися.

Усі процедури були проведені через електронну систему закупівель «Prozorro». Замовником у тендері виступає відділ освіти Корюківської райдержадміністрацією, а підрядником ТОВ «Будівельник». Майданчик має гарантію 12 місяців. Роботи розпочалися в другій половині листопада і вже зовсім скоро його урочисто буде презентовано громаді.

Тривають роботи по облаштуванню майданчика

За словами голови Корюківської молодіжної громадської організації «Альтернатива» Володимира Онищука, такого скейт-майданчика немає навіть у столиці.

Мрія, за яку ми боролися разом, стала реальністю й наша молодь отримає гарну нагоду для реалізації свого спортивного потенціалу! — зазначив Онищук.

Зауважимо, що попри невеликий розмір майданчику, це насправді велика подія для любителів екстремальних видів спорту та аматорів. У Чернігові, наприклад, хлопці далеко не один рік намагаються пробити кам’яну стіну, яка б дала можливість реалізувати подібний проект у Чернігові.

У Чернігові громадські активісти власним коштом розробляли проекти, але нині вони припадають пилюкою на столах посадовців. Нещодавно Чернігівська міська рада виділила гроші на розвиток екстриму, тож є ймовірність, що з проектів струсять пилюку.

А поки що чернігівські хлопці розбивають міські парапети зі сходинками, а також псують коріння дерев у парку «Ялівщина».


Джерело: ОТГ.cn.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: