Новини

Новобілоуська ОТГ розпочала роботу над Статутом

Чернігівський Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії, який діє на базі громадської організації Центр «Доброчин», провів інформаційну зустріч в Новобілоуській сільській раді 14 листопада 2019 року.

В той час як посилення здатності громадян впливати на ухвалення рішень у своїх громадах було одним із ключових завдань реформи децентралізації, керівникам новостворених ОТГ досить складно відступити від командно-адміністративних методів управління. Тому напрацьовувати базовий документ, який визначає правила взаємодії влади та громади – Статуту територіальної громади, необхідно спільно з громадянами.

Кожна громада унікальна і кожна потребує комплексного підходу у пошуку дієвих інструментів взаємодії, які б «підійшли» громаді. Статут має стати документом, який визначає правила взаємодії та комунікації, тому процедури та підходи до його розробки не повинні бути «бутафорними».
Члени територіальної громади повинні мати можливість впливати на процеси прийняття рішень через використання таких інструментів, як для прикладу загальні збори, громадські слухання, місцеві ініціатив та ін.

Наступним кроком стане проведення публічного обговорення проекту Статуту територіальної громади. Голова Новобілоуської громади Дмитро Федоров підкреслив, що такі заходи допоможуть налагодити більш тісні зв’язки з місцевими активістами, лідерами думок, а також залучити місцевих жителів до участі в життя громади.

Джерело: Центр «Доброчин»

Останні новини за категоріям(и): Новобілоуська,

Людські трагедії та скалічені долі: що накоїли окупанти у селі Деснянка поблизу Чернігова

З села Деснянка добре видно околиці міста Чернігів. На початку березня сюди зайшли російські окупанти і гатили по місту з танків. А ще наробили багато лиха у невеликому, затишному селі. Марія Миколаївна плаче, коли згадує свого старшого сина. Він 24…

У Новобілоуській ОТГ шукають директора навчального закладу

Відділ освіти Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області оголосив про проведення конкурсу на посаду директора Редьківського навчально-виховного комплексу. Редьківський навчально-виховного комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області. Знаходиться по вул. Процька,…

Завершується будівництво амбулаторії в Новобілоуській ОТГ

Незабаром в селі Халявин Чернігівського району відкриється амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Вона обслуговуватиме з десяток навколишніх сіл і вже близько 2 тисяч людей підписали декларації з лікарем. Для оперативного реагування на виклики хворих для Халявинської амбулаторії придбали сучасний повнопривідний…

Весняне прибирання у Новобілоуській ОТГ

У Хмільницькому старостинському окрузі (Новобілоуська територіальна громада) щороку проводять весняне прибирання. Територію старостинського округу розділили: на кожній ділянці є відповідальний за прибирання — Хмільницький НВК, дитячий центр реабілітації, будинок культури, сільрада тощо. Про це розповів її староста Юрій Іванович Слюнько….

Новобілоуська громада працює над забезпеченням якості та доступності освіти

Експерти Центру «Доброчин» Олександр Підгорний та Юрій Паперний продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Новобілоуській та Деснянській територіальних громадах задля забезпечення освіти належної якості. 19 лютого 2021 року експерти провели 2 зустрічі в селах Рудка та Кувечичі Новобілоуської громади….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: