Новини

Село у Козелецькій ОТГ переживає через пожежі на торфовищах

У п`ятницю, 29 березня на власний схід села зібралися мешканці Данівського старостинського округу. Звітувала перед односельцями виконуюча обов’язки старости Ольга Пальчик.

Серед присутніх були і представники Козелецької селищної ради – начальник фінансового управління Олена Матющенко, заступник начальника організаційно-кадрового відділу Світлана Адаменко, головний спеціаліст юридичного відділу Інна Пушкар і головний спеціаліст відділу зв’язків із громадськістю, ЗМІ та громадськими об’єднаннями Ганна Самойленко.

До зібрання селян приєдналися керівники місцевих сільгосппідприємств, а також обласний депутат Микола Дейкун та головний інспектор Козелецького відділу ДСНСУ в Чернігівській області Андрій Коляденко. Останній говорив про часті випадки загорання місцевих торфовищ.

“Ця проблема набуває ознак постійності. Адже не перший рік навесні та восени ми витрачаємо багато часу і ресурсів на гасіння палаючих торфовищ. І все через чиюсь чи то необережність, чи то дурість. А в цей час допомога пожежної команди може знадобитись іншим мешканцям району, наприклад, на гасіння пожежі будинку”, – говорив до данівців Андрій Коляденко.

“Дійсно, великою проблемою є пожежі на наших торф’яниках. Ніде так часто не горить, як у Данівці, – підтвердила Ольга Пальчик.- І це не тільки матеріальні збитки (пальне), це ще і важка праця пожежників, які гасять вогонь майже вручну, бо машини грузнуть на болоті. А підпалюють не чужі люди, а наші. І прийде час, та хтось зловиться і дуже дорого заплатить за це”.

Розповіла в.о. старости Ольга Павлівна і про свою роботу:

“За звітний період нашим старостатом було видано 665 довідок, посвідчено 21 заповіт, посвідчено 38 довіреностей, засвідчено 50 власноручних підписів, прийнято 668 громадян із різних питань. На території Данівського старостинського округу станом на 01.01.2019 року зареєстровано 692 чол. (на 43 менше, ніж 2018 року), в Данівці 645, в Курганському відповідно – 47 жителів. Протягом року померло – 20 жителів, народилося 3 дітей”.

Також вона повідомила, що в підсобних господарствах налічується 28 голів ВРХ , хворих на лейкоз. І це для населення дуже велика проблема, бо здати годувальницю можна за 7-8 тисяч, а купити потрібно за 15-20 тисяч гривень. Проводилось і проводиться оформлення документів на виплату коштів за утримання телят до року.

Ольга Павлівна також відзвітувала, що було зроблено протягом 2018 року:

“Прибиралися місцеві кладовища: згрібалося сміття, вирубувалися кущі, дикі порослі акації, транспортом ТОВ «Данівське» вивозилося сміття. В Данівці це робили сім’я отця Іоанна, учні та вчителі школи, працівники культури, старостату. Тоді як в Курганському в цих заходах активну участь брали самі жителі села! І це служить прикладом для данівців”.

Проведено косметичний ремонт Меморіалу Слави, пам’ятника загиблим односельцям в Курганському, упорядковані території.

Проведено косметичний ремонт будинку культури силами працівників культури та старостату.

Замінені поламані стовпчики та плити огорожі на кладовищах. Встановлено двоє воріт на Данівському кладовищі.

Виготовлено знаки з назвами вулиць (щоправда, ще не всі вони розвішані, але планується в цьому році виготовити і знаки назви сіл).

Очільниця округу подякувала керівникам місцевих агропідприємств за постійну спонсорську допомогу, яку вони надавали, а також за тісну співпрацю.

Джерело: сайт Козелецької ОТГ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Козелецька,

Козелецька селищна рада має міні сонячну станцію для екстрених випадків

Козелецька селищна рада отримала великий комплект міні сонячної електростанції на базі сонячних панелей Sunpower для забезпечення резервного електропостачання. Це стало можливим завдяки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та представництву компанії SUNPOWER, йдеться на сайті громади. У Козельці нове обладнання знадобиться…

У Козелецькій громаді проблеми з водою

О них местные жители рассказали в соцсетях, сетуя на халатность единственного в поселке поставщика соответствующих услуг — КП «Козелецводоканал» В частности, некоторые пользователи из частного сектора отметили, что из кранов в их домах — ни капли воды в течение суток….

У Козелецькій громаді перевірили місця для купання

Цього тижня у Козелецькій селищній раді перевірили місця масового купання на водоймах. До комісії, яка перевіряла, увійшли заступник селищного голови Олена Золотаревська, спільно з головним спеціалістом відділу  містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Леонідом Дубинським, головним інспектором ВЗНС Чернігівського…

Депутати домоглись ремонту дороги

У Козелецькій громаді ремонтують дорогу, що сполучає декілька населених пунктів громади. Тут буде нове дорожнє покриття, укріплені узбіччя, а також засоби організації та безпеки дорожнього руху. Минулого року до тоді ще кандидатів у депутати від «Слуги Народу» звернулись місцеві жителі…

У Козелецькій громаді влаштовують нове дорожнє покриття

На виконання програми Президента України «Велике будівництво»  ведуться роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О250704 Горбачі – Патюти – Ставиське на ділянці км 0+000 – км 16+200. Протяжність цієї ділянки — 5,3 кілометра. Загальний обсяг…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: