Новини

Добрянська ОТГ на фініші свого формування

Днями відбулися вирішальні сесії рад, які вирішили об’єднатися у Добрянську об’єднану територіальну громаду. На них були затверджені проекти рішень про добровільне об’єднання територій Новояриловицької, Горностаївської, Клубівської, Олешнянської сільських рад та Добрянської селищної ради, повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Наступним кроком буде подача документів на затвердження обласної державної адміністрації, за умови отримання позитивного висновку – чекати на призначення виборів та планувати подільшу діяльність.

За словами Людмили Чабак, радниці з децентралізації Чернігівського ЦРМС, в даній конфігурації об’єднання буде цілком спроможним і новостворена Добрянська ОТГ має всі шанси бути успішною. Тим більше, Добрянка – це колишній районний центр.

«На території цієї потенційної громади працюють промислові підприємства, розташований прикордонний загін, лісгосп та інші. А це ПДФО, який наповнюватиме бюджет. Крім того, ця конфігурація повністю відповідає перспективному плану і методиці формування громад, забезпечуються всі вимоги щодо доступності послуг (відстані в межах нормативів)», – прокоментувала експерт.

«У об’єднаній громаді проживатиме біля 5500 мешканців, площа території ОТГ дорівнює 441,6 кв.км. За орієнтовними підрахунками очікується, що громада отримуватиме біля 43 млн грн. доходів, а видатки будуть на рівні 32 млн грн.», – повідомили у Добрянській селищній раді.

У п’ятницю, 22 березня, рішення сесій Новояриловицької, Горностаївської, Клубівської, Олешнянської сільських рад та Добрянської селищної ради були передані до Чернігівської обласної державної адміністрації.

Джерело: Центр розвитку місцевого самоврядування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Добрянська,

У Добрянській ОТГ дороги чистять справно

Цьогоріч лютий вдався сніжним і добряче додав роботи комунальним службам області. Адже сніги засипали дороги швидше, ніж їх устигали чистити. І попри те, що дорожники працювали день і ніч, дороги області, особливо місцевого значення, залишалися непроїзними. Набагато краща ситуація була…

Громади Чернігівщини передають одна одній естафету екочеленджу

На початку травня Любецька ОТГ започаткувала челендж «Еко-громада 2020» і передала естафету Добрянській ОТГ. Основна мета акції – привернути увагу до екологічного стану навколишнього середовища. Жителі Добрянської ОТГ вважають, що подібні акції дуже актуальні та важливі в наш час, ідеться…

П’ять новостворених ОТГ Чернігівщини готуються до місцевих виборів

У Чернігівській області перші вибори відбудуться у п’яти новостворених ОТГ – Добрянській, Киселівській, Сухополов’янській, Понорницькій та Талалаївській. Початок виборчого процесу передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів…

У п’яти громадах Чернігівщини у грудні будуть місцеві вибори

Вибори у 5 об’єднаних громадах на Чернігівщині призначила Центральна виборча комісія. Як йдеться у повідомлені на сайті ЦВК, вони призначені на 22 грудня. На неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах призначила Центральна виборча комісія….

Чи буде успішною четверта спроба створити ОТГ з центром у Добрянці?

Фінальні голосування за об’єднання в тергромаду планують провести на цьому тижні 5 місцевих рад області – у селищі Добрянка та селах Нові Яриловичі, Горностаївка, Клубівка та Олешня. Це – четверта спроба сіл створити Добрянську об’єднану територіальну громаду. У березні сільські…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: