Новини

Поновлений судом голова ОТГ не зміг приступити до роботи

Як ми вже повідомляли, у Срібному поновлений судом голова ОТГ Куделя не може повернутись на роботу. Документи та печатки йому не віддають у селищній раді. Минулого тижня Куделя спробував повернутись вже із працівниками Державної виконавчої служби.

Срібнянська об’єднана громада без голови від самого початку створення. Обраного на перших виборах 29 жовтня 2017 року Куделю депутати на першій же сесії відсторонили його від виконання обов’язків.

Нагадаємо, за результатами минулорічних виборів 57% голосів отримав самовисуванець Олег Куделя. Також обрано депутатів – найбільша фракція у Срібнянській селищній раді від БПП «Солідарність» (16 з 26-и). І саме за їх ініціативи у порядку денному першої сесії Срібнянської ОТГ 17 листопада минулого року з’явилось питання про дострокове припинення його повноважень.

Причина – наявність рішення суду про притягнення голови ОТГ до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Куделя несвоєчасно передав корпоративні права у ТОВ «Срібнянський райагробуд».

Куделя назвав своє звільнення незаконним і подав до суду. Тим часом Срібнянською громадою по факту керувала 49-річна секретар Ірина Мартинюк, вона з 17 листопада 2017 року виконувала обов’язки голови ОТГ.

10 квітня 2019 року Срібнянський районний суд поновив на посаді голови Срібнянської ОТГ Куделю. Цим рішенням суд скасував рішення Срібнянської селищної ради від 17 листопада 2017 року. Куделя вже отримав рішення суду. Але до кабінету потрапити наступного дня не зміг.

Читати також: Суд відновив на посаді голову Срібнянської ОТГ

Наступна спроба відбулась у п’ятницю, 11 квітня.

Як повідомив у Фейсбуці депутат обласної ради Пащенко, 19 квітня, у п’ятницю об 11 годині були відсутні всі працівники в селищній раді, які начебто були на суботнику. Там же перебував і виконуючий обов’язки голови ОТГ Желіба.

До пошуків Желіби долучили і поліцію і виконавчу службу.

“В.о. голови Желіба В. відмовляється виконувати рішення суду і передавати печатку / установчі документи законному голові ОТГ Куделі. Працівники виконавчої служби України зачитали всі права та обов`язки. Попросили Желібу виконувати рішення суду та дотримуватися законів України”, – повідомив Пащенко.

До речі, на сайті Срібнянської ОТГ про квітневі події з поновлення Куделі на посаді, його спроби зайти у кабінет та отримати печатку, а також про події п’ятниці, 19 квітня, немає ані слова. Є лише новина про засідання того ж дня виконавчого комітету Срібнянської селищної ради, яке провів перший заступник голови селищної ради Желіба.

Від себе додамо, що конфлікт у Срібному має яскравий політичний підтекст. Адже Куделю усунули від посади голосами депутатів від БПП-Солідарність.

Чи зміниться ситуація в ОТГ після поразки Порошенка на виборах наразі – не відомо. Найбільший вплив на депутатів ОТГ наразі має, за інформацією ЗМІ, народний депутат Дмитренко (фракція БПП).

Джерело: Громади Чернігівщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Срібнянська,

Громадське обговорення: у Срібнянській громаді пропонують оптимізувати школу

Громадське обговорення: у Срібнянській громаді пропонують оптимізувати школу Гурбинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Срібнянської селищної ради пропонують реорганізувати у заклад І-ІІ ступенів. Для цього на сайті громади оголосили про старт громадського обговорення. Як відомо, відповідно до Закону України «Про місцеве…

У Срібнянській ОТГ прозвітували за використання бюджету у червні 2021-го

До селищного бюджету Срібнянської селищної територіальної громади у червні надійшло 9,234 млн грн. При плані загального фонду 9,832 млн грн. надійшло доходів в сумі 9,044 млн грн. Надходження складаються із: власних надходжень  3 686,5 тис. грн; офіційні трансферти  5 357,6…

Навчання старост Срібнянської селищної ради

Минулого тижня, 27-29 квітня, відбулося навчання старост старостинських округів  Срібнянської селищної ради за темою: «Здійснення старостою своїх повноважень та пошук ефективних комунікацій із жителями старостинських округів». Навчання організоване Чернігівським Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого…

Державний нотаріус обслуговуватиме населення Срібнянської ОТГ

 Жителі Срібнянської громади понад 3 місяці зверталися до селищного голови Олени Панченко з проблемою відновлення прийому державного нотаріуса у Срібному, адже органи місцевого самоврядування обмежені у переліку вчинення нотаріальних дій і до міста Прилуки  їздити не кожен зможе.   На сьогодні  ця…

Які економічні переваги має Срібнянська громада?

Робоча група з розробки Стратегії розвитку громади до 2027 року завершує підготовку соціально-економічного аналізу та результатів опитування мешканців громади та підприємців. Ці матеріали – частина майбутньої Стратегії розвитку. Про це сьогодні говорили на онлайн консультації Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: