Новини

Що буде з фінансами громад, де 23 грудня не відбулись вибори

Міністерство фінансів України пропонує зняти трансферти з об’єднаних територіальних громад, які пройшли процедуру об’єднання, але в яких через введення воєнного стану не відбулись вибори 23 грудня 2018 року. На Чернігівщині таких п’ять!

«Напрацьовано проект змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», в якому запропоновано зняти відповідні бюджетні трансферти, – пояснює регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Микола Силенко. – Таким чином, скоріше за все, Борзнянська, Новобілоуська, Киїнська, Озерянська і Хмільницька ОТГ Чернігівської області почнуть повноцінно функціонувати в новому статусі лише з 1 січня 2020 року».

Деякі експерти урядові ініціативи пов’язують з прийдешніми президентськими виборами, які мають відбутися вже у березні цього року.

«Ця пояснювальна записка – яскравий доказ того, що вибори в ОТГ не відбулися на замовлення Банкової, аби не псувати рейтинг БПП «Солідарність» перед президентськими виборами», – переконаний економічний експерт Сергій Соломаха.

Так чи інакше, запропоновані зміни мають пройти процедуру голосування в українському парламенті.

Джерело: Віталій Назаренко, портал “Земля і воля”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Останні новини за категоріям(и): Борзнянська, Киїнська, Новобілоуська,

Людські трагедії та скалічені долі: що накоїли окупанти у селі Деснянка поблизу Чернігова

З села Деснянка добре видно околиці міста Чернігів. На початку березня сюди зайшли російські окупанти і гатили по місту з танків. А ще наробили багато лиха у невеликому, затишному селі. Марія Миколаївна плаче, коли згадує свого старшого сина. Він 24…

У Новобілоуській ОТГ шукають директора навчального закладу

Відділ освіти Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області оголосив про проведення конкурсу на посаду директора Редьківського навчально-виховного комплексу. Редьківський навчально-виховного комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області. Знаходиться по вул. Процька,…

Завершується будівництво амбулаторії в Новобілоуській ОТГ

Незабаром в селі Халявин Чернігівського району відкриється амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Вона обслуговуватиме з десяток навколишніх сіл і вже близько 2 тисяч людей підписали декларації з лікарем. Для оперативного реагування на виклики хворих для Халявинської амбулаторії придбали сучасний повнопривідний…

Весняне прибирання у Новобілоуській ОТГ

У Хмільницькому старостинському окрузі (Новобілоуська територіальна громада) щороку проводять весняне прибирання. Територію старостинського округу розділили: на кожній ділянці є відповідальний за прибирання — Хмільницький НВК, дитячий центр реабілітації, будинок культури, сільрада тощо. Про це розповів її староста Юрій Іванович Слюнько….

Новобілоуська громада працює над забезпеченням якості та доступності освіти

Експерти Центру «Доброчин» Олександр Підгорний та Юрій Паперний продовжують роботу по реформуванню освітніх мереж в Новобілоуській та Деснянській територіальних громадах задля забезпечення освіти належної якості. 19 лютого 2021 року експерти провели 2 зустрічі в селах Рудка та Кувечичі Новобілоуської громади….

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: