Новини

Центр соцпослуг, бюджет, земля та нові повноваження – на сесії Корюківської ОТГ

Відповідне рішення прийняли депутати 15 листопада на засіданні 18 сесії міської ради сьомого скликання.

Центр надання соціальних послуг буде комунальною установою та діятиме з метою забезпечення реалізації державної політики щодо дітей, молоді, громадян похилого віку, жінок, сім’ї, громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах, та в галузі соціального обслуговування на території Корюківської міської об’єднаної територіальної громади, управління закладами соціального обслуговування населення, які знаходяться на території громади, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення. Рішенням також затверджене Положення про Центр, у подальшому виконкомом міської ради буде затверджена його структура.

Депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців 2018 року по доходах у сумі 114709,4, по видатках у сумі 98683,2 тис. гривень, внесли зміни до Плану (Програми) соціально – економічного та культурного розвитку Корюківської міської територіальної громади на поточний рік та затвердили Комплексну Програму з реалізації міграційної політики Корюківського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Також за рішенням сесії Корюківська міська рада набуває повноваження суб’єкта державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень та суб’єкта державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відповідно до Законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Сесією прийнято низку рішень з майнових і земельних питань: щодо прийняття земельних ділянок у міську комунальну власність, приватизації, оренди землі та ін.

Слід зазначити, що міській раді у співпраці з Чернігівською облдержадміністрацією та районною владою вдалося усунути загрозу виникнення заборгованості з виплати заробітної плати лікарям Корюківської центральної районної лікарні, і заклад до кінця року буде забезпечений фінансуванням.


Джерело: сайт Корюківської ОТГ

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: