Новини

Так хочуть своє ОТГ, що перекрили дорогу. ВІДЕО

Учора, 16 жовтня, біля села Киселівка, що під Черніговом, люди перекрили дорогу державного значення. Півсотні протестувальників одну годину 15 хвилин безперестанку ходили пішохідним переходом. Таким чином жителі сіл Боромики, Локнисте й Киселівки вимагали переглянути перспективний план формування територій громад області, об’єднавши їх в одну ОТГ.

Голова ініціативної групи Людмила Юрасова озвучує вимоги. Людмила Юрасова, голова ініціативної групи с. Брусилів:

«Люди зібралися тому, що нам не підписали об’єднання територіальної громади, посилаючись на те, що ми не маємо достатньо коштів. Ми хочемо об’єднатися, щоб центр був у Киселівці, до нас приєднуються Боромиківська, Локнистівська сільські ради з населенням 4 800 і з 20 тис. га земель. І ми вважаємо, що на такій території – 20 тис. га землі і 4 800 населення ми будемо спроможні утримувати свою громаду.»

Згідно нинішнього перспективного плану об’єднання, село Локнисте Менського району відходить до Березни, у Чернігівському районі- Боромики до Седнева а Киселівка – до Халявина. Незгоду такому плану і власний варіант об’єднання ініціативна група подала на урядову «гарячу лінію».

Першим до протестувальників приїхав заступник голови районної ради Володимир Поліщук.

«Економічне підґрунтування ініціативна група підготувала? На які фінанси буде жити об’єднана територіальна громада? Чи просто – ми хочемо і все? Чому ви громаді не допомагаєте? Чому ви ставите громаді палки в колеса? – Покажіть пакет документів, я готовий їх віднести сам. – Так підкажіть, підкажіть людям…»

Переговори з чиновником результату не дали. О першій годині люди вийшли на дорогу. За кілька хвилин на трасі утворився затор.

Після години перекриття дороги до протестувальників приїхав голова Чернігівської райдержадміністрації Віктор Корж. Він повідомив, що виконувачка обов’язків голови облдержадміністрації Юлія Свириденко не приїде, бо сьогодні перебуває в Києві. Тому запропонував дорогу розблокувати і о 10 ранку середи зустрітися в облдержадміністрації.

Чи можливе об’єднання Киселівської громади? З таким питанням ми звернулися до Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування.

Директорка організації Ірина Кудрик нині у відпустці, спеціалісти на виїздах. Про економічну спроможність потенційної громади хотіли розпитати директорку Департаменту економічного розвитку ОДА Олександру Хомик. До обіду чиновниця була на нараді, після – поїхала до столиці.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=iV_Ww7FQiHQ[/embedyt]


Джерело: UA:Чернігів

Останні новини за категоріям(и): Збори,

Лариса Ковальчук: Спілкування з виборцями. Враження. Висновки.

– Ларисо Володимирівно, у попередніх інтерв’ю Ви давали максимально чітку і повну інформацію про підсумки Вашого керівництва Пакулем, про передвиборчу програму, побудову економічного, соціального і громадського життя в ОТГ. Також Ви розкрили в подробицях чимало епізодів своєї біографії, що показало…

Вибори в ОТГ відбудуться демократично, але не 23 грудня, ‒ Парубій

Виступаючи на Форумі місцевого самоврядування у середу, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що під час обговорення питання щодо запровадження воєнного стану відбулася дискусія з приводу того, як проводити вибори в тих десяти областях, де діятиме воєнний стан.

У Чернігівській ОДА – Мисник голова

Сьогодні, 28 листопада 2018 року, Президент Петро Порошенко представив нового голову Чернігівської ОДА Олександра Мисника активу області. Про це повідомляє прес-служба Президента. 

Так хочуть своє ОТГ, що перекрили дорогу. ВІДЕО

Учора, 16 жовтня, біля села Киселівка, що під Черніговом, люди перекрили дорогу державного значення. Півсотні протестувальників одну годину 15 хвилин безперестанку ходили пішохідним переходом. Таким чином жителі сіл Боромики, Локнисте й Киселівки вимагали переглянути перспективний план формування територій громад області,…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: