Новини

Колишній депутат про вибори: “Стільки брехні, наклепів та грошей Варва ніколи не бачила”

Депутат Варвинської селищної ради у 2015-2017 роках Дмитро Павленко на сайті Варва. Новини, події, огляд оприлюднив власний підсумок року, що минув.

У матеріалі – характеристика роботи депутатського корпусу і голови селищної ради, оцінка процесу створення ОТГ  і суб’єктивні підсумки грудневих виборів.

Подаємо текст мовою оригіналу.

“Що ж, закінчився рік 2017, почався рік 2018, з цього приводу на багатьох інформаційних ресурсах, багатьма людьми підведені певні підсумки року минулого, обговорені основні події цього року. От і я вирішив підвести певні підсумки року, як на мою думку, подій 2017 року важливих для Варви та її громади так би мовити в суспільно-політичному аспекті життєдіяльності.

По суті, найважливішою подією для Варви, і най значущою, було об’єднання громад. Ця подія тривала практично весь рік. Я неодноразово висловлювався на цю тему також. Об’єднання громад, мається на увазі, не подія як одноразове явище, наприклад вибори до ОТГ, а весь довгий процес. Для Варви цей процес і справді був довгий, бо почавшись з 18 січня 2017 року закінчився першими виборами в ОТГ 24 грудня. Особисто для мене найважливішим елементом цього об’єднання став процес різноманітних проявів, тобто розкривання суті як окремих процесів, так і окремих людей. При тому що людей багатьох, так би мовити пачками, групами.

Так початок процесу об’єднання громад проявив окремих сільських голів та працівників сільських рад. В Озерянах дуже хотіли створити свою громаду, і заважали створювати Варвинську громаду. Інші сільські очільники відмовчувалися, бо трималися за свої посади та зарплати, точніше можливості свої зарплати тихенько збільшувати, до того ж суттєво, без знання про це мешканців сіл.

Наступними проявили себе і очільники райради, відверто розповідаючи про бажання скасувати рішення про об’єднання громад, проявили себе ціла низка людей, які позивалися, свідчили, були проти об’єднання, але потім чомусь брали участь у виборах, хтось безпосередньо, а хтось через очолювані ними партійні осередки.

Але найбільше проявили і оголили всіх вибори. Адже стільки брехні, наклепів та грошей Варва ніколи не бачила і навряд чи побачить коли-небудь. І тут зійшлися два аспекти: діяльність партій як таких, і поведінка людей загалом. Можна говорити багато про відповідальність саме партій за ту вакханалію з роздаванням грошей, але тут перш за все відповідальність тих хто ті гроші брав і погоджувався на вибори за гроші.

Стосовно партій, то особисто для себе я підтвердив свої попередні враження і переконання, в тому числі і на теперішньому власному прикладі. Для місцевого самоврядування партії несуть в основному деструктив, повністю нівелюючи сам сенс самоврядування, вибору громадою кандидата і подальшої роботи депутата в інтересах громади. Це пов’язано як із впливом на виборчий процес, так і в подальшому впливом на депутата, типу ти туди не ходи, ти помовч, роби отак.

Сарафанне радіо нам говорить про три партії, які скуповували голоси виборців, деякі партії не скуповували, але купували де що інше, поза виборчим процесом, і це було найбільшим проявом та оголенням. Таке масове продавання людей, брехня прямо в очі один одному і є найбільшим найстрашнішим проявом всієї кампанії об’єднання громад. Результати цього прояву будуть пізніше, для когось безпосередньо вони будуть катастрофічні, але хто ж про те думав в момент купівлі?

Але ці всі перераховані негативні моменти та аспекти об’єднання громад, мають і позитивний бік. Перш за все це те, що всі ці прояви відбулися, що це все трапилося, бо чим раніше тим краще, і це вже вибір громади, що з цим робити далі. В майбутньому люди вже не зможуть так брехати один одному, можливо навіть і торгувати один одним.

Не менш вагомою і негативною була ще одна подія – спроба повної зупинки Гнідинцівського ГПЗ. На сьогодні різні посадові особи чіпляють собі медалі в зв’язку з тим що ГПЗ ще працює, але зупинку заводу ніхто не скасував, і вона може трапитися в будь який час. Варва та об’єкти нафтогазової інфраструктури навколо неї занепадають з кожним днем. Скорочення цих об’єктів, як наприклад АТЦ Гнідинцівського ГПЗ, чи можливе в майбутньому скорочення інших цехів інших структурних підрозділів веде до зникнення Варви з карти нафтогазових об’єктів України. Як наслідок подальше скорочення робочих місць, а вже потім і скорочення податкових надходжень, але кому це цікаво, живемо одним днем. І найбільш знаковим особисто для мене в цій всій ГПЗ-овській історії було те, що працівники заводу власними ж руками побудували трубопровід в обхід свого ж підприємства, що буде першою передумовою зупинки заводу. Оце і все, більше тут нічого не додаси.

Якщо на цьому тлі негативу пошукати щось позитивне в суспільно-політичному житті Варви, то це може бути хіба що, нові робочі місця, що були створені в «Дружбі-Новій» протягом року, що безперечно відразу відобразилося на добробуті і варвинчан.

Також серед можливого позитиву можна відмітити можливі, невідомі широкому загалу навчальні чи спортивні досягнення когось серед школярів. Але чи потрібні ті досягнення, тому широкому загалу, щоб потім розумні молоді люди побачили всі «прєлєсті» цього страшного суспільства, всі «переваги» осіб, що очолюють це суспільство або вдають це???”

05.01.2018, Павленко Дмитро


Джерело: Варва. Новини, події, огляд

Останні новини за категоріям(и): Варвинська, Перші вибори 24 грудня 2017 року,

Городнянська ОТГ: є секретар, виконком, комісії

16 січня відбулась перша сесія сьомого скликання міської ради. Голова виборчої комісії Ольга Чорномаз урочисто відкрила першу сесію та оголосила присутнім результати виборів голови та депутатів. Новообрані депутати, до речі, з’явились на сесію у повному складі. Андрій Богдан отримав посвідчення і…

Колишній депутат про вибори: “Стільки брехні, наклепів та грошей Варва ніколи не бачила”

Депутат Варвинської селищної ради у 2015-2017 роках Дмитро Павленко на сайті Варва. Новини, події, огляд оприлюднив власний підсумок року, що минув. У матеріалі – характеристика роботи депутатського корпусу і голови селищної ради, оцінка процесу створення ОТГ  і суб’єктивні підсумки грудневих виборів….

Результати виборів в ОТГ: кандидати від «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» перемогли у більшості регіонів України *

За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 24 грудня 2017 року, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями Партії «БПП «Солідарність» та кандидати, яких підтримувала Партія «БПП «Солідарність». Про це повідомляє…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: