Новини

Вибори 24 грудня: чи є реакція на порушення?

У неділю, 24 грудня, голів і депутатів місцевих рад обирали у Городнянській, Линовицькій, Варвинській та Височанській ОТГ.

Сайт ОТГ.cn.ua оприлюднював оперативну інформацію про перебіг голосування, повідомлення про ймовірні порушення. Чи є реакція правоохоронців та спостерігачів на ці дані?

Так, Нацполіція заявляє, що забезпечила публічний порядок під час виборів у об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини. Охорону публічного порядку на 45 дільницях здійснювали близько сотні поліцейських.

Поліція отримала кілька повідомлень про ймовірні порушення, за фактами яких проводиться перевірка. Грубих порушень публічного порядку не допущено.

«У нас було 4 виклики поліції, пов’язані з порушеннями виборчого процесу. Загалом особливих порушень громадського порядку не було», – інформує Сергій Бриль, начальник сектору комунікацій Головного управління Нацполіїці в області.


На сайті Комітету виборців України відсутня інформація про спостереження за останніми виборами в ОТГ.


Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила заяву, у якій йдеться про відсутність виявлених порушень, які за своїми масштабами та наслідками можуть мати негативний вплив на хід голосування та спотворити результати волевиявлення виборців. На думку спостерігачів, робота дільничних виборчих комісій та процес адміністрування виборів були організовані належним чином. Більшість проблем та інцидентів, які фіксували спостерігачі ОПОРИ в день голосування, були результатом фахової непідготовленості і недостатнього рівня компетентності членів дільничних виборчих комісій.

Що стосується Чернігівської області, то до спостерігачів протягом дня голосування періодично надходила інформація про спроби підкупу виборців. Проте на даний момент не вдалося виявити фактів підтвердження цієї інформації.

«Приходили люди голосувати без паспорта, але їх звичайно відправляли за документами, вони не голосували. Позалишались агітаційні матеріали в день виборів, листівки. Те що по зверненню до поліції, це в Линовиці- там жінка ставила на якісь листочки якісь печатки. І що мене особисто здивувало – більше 300 спостерігачів від РПЛ на 14 округів з кількістю 2 767 виборців», розповідає Наталія Висіканець, координатор ГМ ОПОРА в області.


Джерело: ОТГ.cn.ua

Останні новини за категоріям(и): Варвинська, Височанська, Городнянська, Линовицька, Перші вибори 24 грудня 2017 року,

Городнянська ОТГ: є секретар, виконком, комісії

16 січня відбулась перша сесія сьомого скликання міської ради. Голова виборчої комісії Ольга Чорномаз урочисто відкрила першу сесію та оголосила присутнім результати виборів голови та депутатів. Новообрані депутати, до речі, з’явились на сесію у повному складі. Андрій Богдан отримав посвідчення і…

Результати виборів в ОТГ: кандидати від «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» перемогли у більшості регіонів України *

За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 24 грудня 2017 року, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями Партії «БПП «Солідарність» та кандидати, яких підтримувала Партія «БПП «Солідарність». Про це повідомляє…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: