Новини

Оновлена Корюківська центральна районна лікарня готова надавати більш якісні медичні послуги

Це стало можливим завдяки проведеній протягом тривалого часу кропіткій роботі – капітального ремонту відділень та закупівлі сучасного медичного обладнання.

Сьогодні до центральної районної лікарні завітали почесні гості – голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч та народний депутат України Анатолій Євлахов. У присутності керівництва району, міста, медичного персоналу лікарні було перерізано символічну стрічку на вході до дитячого педіатричного відділення.

Палати відділення вже облаштовані необхідними меблями, реконструйована покрівля, триває підготовка кімнати для дозвілля маленьких пацієнтів. Усього на ремонт відділення витрачено 3027,7 тис. грн (2939,5 тис.грн. – субвенція державного бюджету та 88,2 тис.грн. з районного бюджету). Про роботу відділення розповіла головний лікар Центру медико-санітарної допомоги Світлана Лещенко.

Ознайомились присутні зі станом готовності до роботи дитячої поліклініки, яка також була відремонтована. Ремонтні роботи відділення обійшлися у 1922 тис. грн. (1730 тис.грн. – субвенція державного бюджету та 192 тис.грн. з районного бюджету).

Про нове медичне обладнання розповідав головний лікар ЦРЛ Сергій Пивовар. Сучасний комп’ютерний томограф, придбаний постійним меценатом ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП», обладнання для гемодіалізу, лапароскоп в операційному відділенні, – усе це надбання лікарні за останній час.

У ході бесід з медперсоналом закладу йшлося про роботу відділень, забезпечення лікарні профільними фахівцями, придбання житла для лікарів та завдання на перспективу.

Довідково: Стаціонарна допомога в ЦРЛ здійснюється на 180 ліжках – в терапевтичному, неврологічному, хірургічному, травматологічному, гінекологічному, пологовому, лор-очному, дитячому, інфекційному та реанімаційному відділеннях.

Поліклінічне відділення розраховане на 360 відвідувань у день. Лікарня обслуговує 27047 осіб. Наразі триває ремонт інфекційного відділення.


Джерело: Корюківська міська рада

Останні новини за категоріям(и): Корюківська,

У Корюківській ОТГ нові правила благоустрою

На засіданні сьомої сесії, 8 липня, депутати міської ради затвердили оновлені ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ, що діятимуть на території населених пунктів Корюківської міської територіальної громади. Правила стосуються забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях….

Корюківська ОТГ: нові правила благоустрою, місцеві податки і збори

На засіданні сесії Корюківської міської ради 8 липня депутати підтримала думку громадськості і затвердили медичну послугу як пріоритетну для розвитку в громаді, яку обрали в рамках опитування у співпраці з програмою ДОБРЕ. Як відомо, у громаді триває робота над розробкою…

У Корюківській ОТГ закрили 2 школи

Рішення про припинення діяльності двох малокомплектних закладів освіти корюківські депутати ухвалили в четвер, 8 липня. На черговій сесії Корюківської міськради депутати за годину розглянули шістдесят питань. Їх заздалегідь обговорили на засіданнях постійних комісій, тому на сесійному – лише голосували. Сімнадцятим…

Земля у комунальній власності громад: як використовувати ефективно

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад.  Запуск ринку землі може бути вигідним і людям, які працюють на землі — фермерам, і громадам. Як це може бути – пояснюємо на…

Земля – у комунальну власність громад

Із кінця листопада 2020 року триває передача земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність об’єднаних громад. Як відбувається цей процес, які є складнощі – коментують голови громад, обрані від «Слуги Народу». Сергій Малець, голова Олишівської селищної громади: «Нарешті без…

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: